Meny Lukk

Om Oss

Ideen til boka Lommekirurgi kom når to av forfatterne hadde vakt sammen. Begge savnet en bok til praktisk hjelp ved vakt på en kirurgisk avdeling. Det resulterte i første utgave av Lommekirurgi.

Boka har vært såpass stor suksess at vi har nå laget en ny og utvidet utgave, og vi er blitt tre forfattere. I tillegg til bok har vi også sett behov for grundig forklaring og demonstrasjon av prosedyrer og inngrep. Kirurgi er tross alt et praktisk fag, det nærmeste man kommer til en grundig forklaring er film. Vi ser det finnes mye forskjellig film lagt ut på nettet allerede, men man vet ofte ikke om filmene er «godkjent» eller utført riktig. Vi har derfor laget filmer som illustrerer mange av de første praktiske prosedyrene som man forventer at yngre leger skal kunne utføre.

Filmene ligger gratis tilgjengelig på denne nettsida, som er drevet av forfatterne. Vi håper dette blir såpass godt brukt at vi kan utvide og legge ut flere filmer etter hvert. Vi ønsker at våre gjester abonnerer på vår Youtube-kanal slik at vi får varslet dere når vi legger ut ny film. Dette er også gratis og gir oss tilbakemelding på at det er ønskelig med flere filmer. Dessuten har vi lagt ut lenker til hjelpemidler som ofte brukes på vakt under fanen Vaktverktøy, dette er eksterne lenker som vi bare henviser til.

Gjennomgående for både boka og filmene er å vise en god måte å løse en oppgave på. Det finnes andre måter enn de vi viser og omtaler, og andre løsninger kan være like gode eller bedre, men du er på trygg grunn hvis du følger rådene våre. Nettsida med filmene er ment som en praktisk hjelp til studenter i kirurgisk praksis og yngre kolleger i turnus eller kirurgisk utdanning . Vi håper boka og filmene vil oppleves som nyttig.

Benjamin Rajabi

Utdannet lege ved NTNU i Trondheim. Har erfaring med ortopedisk kirurgi. Jobber nå som generell kirurg og gastrokirurg.

Trond Dehli

Utdannet lege i Bergen, Lubeck og Trondheim. Han har ph.d. og er spesialist i generell kirurgi og gastrokirurgi.

Ole-Kristian Losvik

Utdannet lege ved UNN i Tromsø. Erfaring fra kirurgi og nevrokiurgi. Jobber nå i Direktoratet for e-helse.