Meny Lukk

Rettigheter og Juridisk

Boka Lommekirurgi er gitt ut under forlaget Cappelen Damm, og alle rettigheter til boka eies av forlaget.

Nettsida Lommekirurgi.no er laget og driftet av forfatterne uavhengig av bokforlaget. Nettsida er gratis å bruke. Det er tillatt å bruke innholdet for egen læring og undervisning. Videre salg eller kopiering av filmer for annet bruk er ikke tillatt. Filmene er laget av forfatterne uten interessekonflikt. Det er ikke mottatt noen form for økonomisk støtte og det er ingen andre eiere av verken film eller nettside. Det skal ikke være reklame i nettsida eller i filmene. Filmene ligger på Youtube sin server, reklame som vises før og etter film dekker kostnadene for leie av server. Musikken som er lagt over filmene er brukt med tillatelse av musikkskaper.

På Lommekirurgi.no er det lagt ut filmer som inneholder ekte kirurgiske inngrep utført på levende pasienter. Pasientenes identitet er anonymisert, på videoene er det ikke tatt med noe som kan avsløre pasientenes identitet. Pasientene har gitt tillatelse til at deres behandling blir filmet og brukt for utdanning og opplæring. Ved bruk i utdanning og opplæring skal kilde (Lommekirurgi.no) alltid oppgis. Annen bruk er ikke tillatt.

Alle prosedyrer og kirurgiske inngrep på filmene er utført av profesjonelle eller under oppsyn av profesjonelle. Det tilrådes sterkt at alle inngrep som skal utføres for første gang er under oppsyn av spesialist eller erfaren kollega. Lommekirurgi.no og dens forfattere tar ikke ansvar for feilbehandling eller feil utførelse av inngrep. Det vektlegges at slike opplæringsvideoer er kun til veiledning og ingen generell fasitløsning for hvert problem. Hver pasient eller enkelttilfelle må vurderes individuelt før behandling igangsettes.